Sala Operei din Timișoara, devine pentru o seară, Sală de Bal, în 25 noiembrie, la ediția a X-a a Balului Vienez de la Timișoara!

Construcția clădirii a început în 1871, după planurile arhitecților vienezi Helmer și Fellner, celebrii pe teritoriul fostului Imperiu austro-ungar, pentru Teatrele realizate la Budapesta, Viena, Odessa, etc. A fost finalizată în 1875, fiind parțial finanțată de către Administrația orașului. În prima sa formă, clădirea adăpostea o sală de spectacole (actuala sală a Teatrului și Operei, scena, magaziile anexe administrative și cabine), un han și, în jur, dispuse simetric, spații comerciale.

Clădirea a fost devastată de două mari incendii. După cel de-al doilea incendiu, în 1920, au rămas intacte doar aripile laterale, reconstrucția făcându-se după planurile arhitectului Duiliu Marcu, fațada principală și sala de spectacole fiind refăcute în stil neobizantin, caracteristic arhitecturii românești a momentului. De asemenea, trebuie menționat că, în interior, frescele realizate de pictorul Kiriakoff, reproduc personaje din istoria și basmele poporului român.

Sala de spectacole a teatrului național este construită clasic, în stil "cutie italiană". Are o capacitate de 600 de locuri în stal, balcoane și loje, dispuse frontal în raport cu scena.

Contact

Să ținem legătura! Vă oferim cu drag orice informație legată de
Balul Vienez Timișoara.

contact@balulvienez.ro

/BalulVienezTimisoara

Balul Vienez. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Teatrul Național de la Timișoara?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.